G-STAR lanceert winkelconcept voor dames

Vrouwen winkelen nu eenmaal anders dan mannen. Ze houden van een verfijnd interieur en willen meer een boetieksfeer, denkt Remco de Nijs van het Nederlandse denimmerk G-star. Op modebeurs Bread & Butter in Berlijn toont het merk de eerste winkel die speciaal voor dames is. Voorheen waren de G-star winkels voor zowel mannen als vrouwen. “Er zit veel potentie in het damessegment.”

Een eikenvloer met retropatroon, een industriële grijze wand die karakteristiek is voor G-star, en ruim opgezette paskamers, met in het midden een grote sofa. Op de Berlijnse beurs is het winkelconcept voor dames precies gekopieerd van de winkel die binnenkort haar deuren moet openen, weet Remco de Nijs, woordvoerder van G-star te vertellen. Al betekent het volgens hem niet dat alle damesmodewinkels van G-star en zo uit komen te zien. “Want het is een constante evolutie.”

De eerste winkel zal in september in de Leidsestraat in Amsterdam haar deuren openen. Daarna wordt het concept wereldwijd verder uitgerold. Over anderhalf jaar moeten er zo’n dertig winkels zijn. “Van franchisenemers. Het winkelconcept voor meiden is eigenlijk ontstaan door de vraag van franchisers,” vertelt de Nijs. “Maar dames willen ook gewoon een andere sfeer dan mannen in een winkel. Zo vinden ze het bijvoorbeeld erg vervelend als er geen spiegel is in de paskamer. In het nieuwe concept kun je jezelf uren ongegeneerd bestuderen. Heel belangrijk hoor, als je een nieuwe spijkerbroek koopt. We zijn natuurlijk een denimmerk en dat blijven we ook trouw in dit nieuwe concept, maar er is meer een boetieksfeer met meer aandacht voor het meubilair.”

Hoewel G-star met het winkelconcept speciaal voor vrouwen, G-star Women genaamd, de positionering op de markt wil versterken, en wil laten zien dat het expertise heeft op het gebied van vrouwenkleding, betekent het niet dat het merk meer gaat focussen op damesmode. Al wil het Nederlandse label wel laten zien wat G-star kleding ‘kan betekenen voor vrouwen’. Zo laat het merk weten dat de denims voor vrouwen tot op de millimeter precies worden ontwikkeld om het vrouwenfiguur zo gunstig mogelijk te laten uitkomen. Bovendien heeft damesmode potentie, aldus De Nijs. “We worden steeds sterker in meiden.”

Voor de collectie van de zomer van 2013 komt G-star met de ‘Contour Fit’, een nieuw patroon design dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen met ronde vormen en een smalle taille. In het algemeen heeft de spring-summer collectie een slanke en minimalistische look met de slim fit denims voor mannen en vrouwen. Ook mannen moeten nu echt geloven aan een smallere pijp. Dat levert een moderne look op, volgens het modemerk.

Source: Fashion United, 10 July 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: