AMAZON Nederland opent digitale deuren in september

Amazon opent waarschijnlijk in september zijn Nederlandse site. Er waren al langer geruchten dat de internationale webwinkel in de zomer naar Nederland zou komen, maar dit najaar zal de opening dan toch plaatsvinden. Amazon gaat in het najaar een Nederlandse vestiging openen, zo heeft Tweakers.net van verschillende bronnen vernomen. Waarschijnlijk vindt de start van de Nederlandse site in september plaats, misschien iets later.

Amazon is al minstens een halfjaar bezig met de voorbereidingen voor een Nederlandse launch. Eind 2011 deden er geruchten de ronde dat de introductie van Amazon.nl nog slechts een paar maanden op zich zou laten wachten, maar de voorbereidingen hebben toch meer tijd in beslag genomen.

De berichten van vorig jaar maakten melding van de komst van een Nederlandse marketingafdeling van Amazon. Ook volgens de huidige berichten komen er aanvankelijk geen distributiecentra in Nederland; de levering gaat waarschijnlijk via de Duitse en misschien Britse verdeelcentra.

Met de komst van Amazon krijgen onder andere Wehkamp en Bol.com er een grote concurrent bij. Die webwinkels hebben in de afgelopen jaren flink kunnen profiteren van de groei van de onlinehandel in Nederland.

Source: Twekers, 5 July 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: